Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.

Graniet is in de volksmond een verzamelnaam voor granietachtige steensoorten. In de geologie is graniet een wat enger begrip. Tot de granietachtige behoren o.a. graniet, gabbro en gneis. Ze worden op basis van hun nagenoeg overeenkomstige eigenschappen gerekend tot de granietachtige terwijl ontstaan en samenstelling behoorlijk kan afwijken. Indien wij spreken over graniet hebben wij het over granietachtigen.

Materiaal

Graniet is een gemengd korrelig, kristallijn stollinggesteente dat ongelaagd van structuur is. Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten die bepalend zijn voor kleurschakelingen van het graniet. Iedere streek van herkomst bezit zijn eigen bijzondere eigenschappen. Dit bepaalt de structuur van het graniet. Graniet is meer open van structuur dan composiet. Dit geeft het de uitstraling dat graniet zo kenmerkend maakt. Door deze open structuur kunnen bij strijklicht putjes zichtbaar zijn. Door de oorsprong van het gesteente kunnen er binnen een steensoort afwijkingen in kleur en structuur voorkomen. Ook kunnen er kleine haarscheurtjes en natuurlijke vlekken zijn ontstaan. Deze kenmerken geven een natuurproduct een uniek karakter.

Eigenschappen

Graniet heeft een hardheid tot 7 op de schaal van Mohs. Door zijn massiviteit is Graniet uitermate kras- en slagvast. Een deel van de korrels is niet polijstbaar, waardoor elk blad een prachtige, unieke compositie van verschillende mineralen biedt. Graniet is een 100% natuurproduct. Doordat het enigszins poreus is, kan er een lichte vlekvorming ontstaan. Door een goede behandeling wordt de kans op vlekvorming verkleind. Het materiaal is verkrijgbaar in de diktes 20 of 30mm.

Afmeting

Maximale bladmaat uit één stuk is afhankelijk van de grote van de plaat. Wij gaan uit van een maximale afmeting van 1300 x 2750. Moet het blad groter worden geleverd dan is het in overleg misschien mogelijk indien een grotere plaat op voorraad ligt. Grote bladen zullen geleverd worden in meerdere delen. Koppelnaaden plaatsen we volgens uw bestelling en/of in overleg. Belgisch hardsteen: afmetingen op aanvraag.

Afwerking

Graniet wordt geheel in eigen fabriek op maat gemaakt en voorzien van de gewenste randafwerking. Spoelbakken kunnen vlak worden ingelegd of onder gebouwd. De inleguitsparingen worden door ons rondom voorzien van een facetrand. De werkbladen worden versterkt dan wel opgedikt met aluminium
kokerprofielen of composietmateriaal.

Toepassing

Naast de toepassing als werkblad kent Graniet nog meer toepassingsmogelijkheden, zoals:

  • Achterwanden
  • Bureaubladen
  • Vensterbanken
  • Vloeren

Monsters

Granietmonsters geven enkel een indicatie van kleur en structuur. Wij adviseren U, met name bij sterk nuancerende kleuren, de klant persoonlijk hun graniet te laten uitkiezen. Indien een granietplaat niet is uitgezocht, kan achteraf geen reclamatie plaatsvinden betreffende kleur en structuur.

Nabestellingen

Door de oorsprong van het gesteente kunnen er binnen een steensoort afwijkingen in kleur en structuur voorkomen. Ook kunnen er kleine haarscheurtjes en natuurlijke vlekken zijn ontstaan. Deze kenmerken geven een natuurproduct een uniek karakter. Indien door een foutieve bestelling of een andere fout van de keukenzaak één of meerdere (aansluitende) delen van het werkblad nieuw geleverd moeten worden, dan is kleurafwijking bij de nalevering mogelijk.

Achterwanden e.d. die pas besteld kunnen worden na montage van de werkbladen dienen reeds bij de oorspronkelijke order aangegeven te worden. Indien dit niet gebeurt, is reclamatie achteraf betreffende kleur en/of structuur niet mogelijk. Gereserveerd materiaal reserveren we maximaal 6 weken voor U tenzij anders overeengekomen.

Over Montapanel

Montapanel staat voor een moderne benadering van de werkbladenmarkt met een vakkundig en gedegen productbeleid. Ervaring en jarenlang vakmanschap vormen, samen met de dynamiek van een jong bedrijf, de basis waar de detaillist zich niet alleen voor orders, maar ook voor het vinden van oplossingen altijd welkom weet.

Montapanel nieuws

Nieuwe productielocatie gereed

Onze productiehal van maar liefst 9000 m2 en een compleet nieuwe productielijn is klaar. Hiermee is onze capaciteit aanzienlijk vergroot en gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

lees verder
Bouw van onze nieuwe productielocatie in Drachten gestart

Twee weken geleden zijn we gestart met de bouw van onze nieuwe productielocatie in Drachten. Met een productiehal van maar liefst 9000 m2 en een compleet nieuwe productielijn gaan we onze capaciteit een enorme boost geven en zijn we klaar voor de toekomst.

lees verder